- Camperture

Gå til indhold

Hoved menu:

Link > Frankrig
Er der vejafgifter i Frankrig?

I Frankrig betaler du vejafgift for kørsel på motorveje. Du betaler for den strækning, du kører. Betaling kan både ske med kontanter og gængse kreditkort. Du skal også betale for at bruge en række broer og tunneller.
Hvis du vil vide, hvor meget du skal betale for en given strækning, kan du få nærmere information på Autoroutes hjemmeside.
Læs mere: Oversigt fra Autoroutes (eksternt link)

Er der miljøzoner i Frankrig?

I Frankrig er der indført miljøzoner i Paris og flere andre byer, og der kommer løbende flere byer til. Der er skiltet med miljøzone, og reglerne for zonen gælder hele døgnet.

Går turen til Frankrig, skal du derfor have en miljømærkat på bilen for at kunne køre lovligt i de byer, der har miljøzone. Miljømærkaten hedder Vignettes Crit'Air.

FDM har desværre ikke mulighed for at forhandle miljømærkaten til franske byer, og mærkaten kan heller ikke købes fysisk i Frankrig. Det skal bestilles via en officiel fransk hjemmeside.

Vær særligt opmærksom på, at der er mange uofficielle hjemmesider, som sælger miljømærkatet til overpris. Kig dig derfor godt for inden køb, så du ikke bliver snydt.


Det er en god idé at købe mærkaten i god tid, da der kan gå op til 10 dage, før du modtager din bestilling.


Vil du forberede dig på, hvilke regler og særlige forhold, der gælder for dig bag rattet i Frankrig, så har vi samlet en artikel, der giver dig overblikket.
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu