- Camperture

Gå til indhold

Hoved menu:

Link > Østrig
Er der vejafgifter i Østrig?

I Østrig betaler du vejafgift for kørsel på motor- og motortrafikveje ved at købe en motorvejsmærkat. Motorvejsmærkaten kan købes hos FDMshop.dk før ferien. Den kan også købes i FDMs testcentre i Hillerød, Ballerup, Lyngby, Odense og Århus.  

Østrig har også indført en såkaldt e-vignette, som er en digital motorvejsmærkat. Bestiller du en e-vignette, skal du være i god tid. Fra bestillingstidspunktet går der nemlig 18 dage, før din e-vignette aktiveres. Det skyldes særlige regler i Østrig. Har du e-vignette, behøver du ikke et fysisk mærkat i forruden.

Læs mere: Køb e-vignette til kørsel i Østrig (eksternt link)
På enkelte, kortere strækninger, skal der ikke bruges motorvejsmærkat/e-vignette.

Læs mere: Strækninger uden krav om mærkat (ekstern link)
Ud over motorvejsmærkat betales der separat afgift for en række veje og tunneller. På nogle strækninger kan du købe billetter med retur inden for samme dag, 3 dage eller 2 måneder. Nogle billetter kan du bruge på flere strækninger. Kører du med campingvogn, er prisen den samme eller en halv til en hel gang mere alt efter strækning.
Er der miljøzoner i Østrig?

I Østrig er der ikke miljøzoner.
Vil du forberede dig på, hvilke regler og særlige forhold, der gælder for dig bag rattet i Østrig, så har vi samlet en artikel, der giver dig overblikket.Tilbage til indhold | Retur til hoved menu